عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است

رایزنی چاووش اغلو و پامپئو پیرامون آخرین تحولات شرق مدیترانه و لیبی

رایزنی چاووش اغلو و پامپئو پیرامون آخرین تحولات شرق مدیترانه و لیبی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا در دیدار باهم درباره آخرین تحولات در شرق دریای مدیترانه و لیبی به گفت وگو و تبادل نظر پرداختند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۰ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 16
کد خبر: ۵۵۱۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، منابع خبری یکشنبه شب به وقت تهران از ملاقات وزرای خارجه ترکیه و آمریکا در جمهوری دومنیکن خبر دادند.

 

به گفته منابع آگاه، «مولود چاووش اغلو» وزیر خارجه ترکیه و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا که برای برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهوری دومنیکن به این کشور سفر کرده اند، یکشنبه شب به وقت تهران باهم  ملاقات کردند.

 

به گفته این منابع، موضوع شرق دریای مدیترانه و آخرین تحولات لیبی در دستور کار ملاقات روسای دستگاه دیپلماسی ترکیه و آمریکا قرار گرفت. وزارت خارجه آمریکا  نیز با انتشار بیانیه ای با اشاره به انجام این دیدار نوشت، طی این ملاقات بر کاسته شدن از تنشها در شرق مدیترانه تاکید شد.

 

اقدامات ترکیه در شرق دریای مدیترانه وعملیات حفاری کشتیهای این کشور موجی از نگرانیها را موجب شده است. حضور ترکیه در لیبی نیز بر تنشهای این کشور با برخی همسایگان خود در مدیترانه افزوده است.

 

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه از ترکیه خواست تا از سرگیری فعالیت‌های حفاری در شرق دریای مدیترانه را متوقف کند. بورل طی بیانیه‌ای گفت: «من مقامات ترکیه را فرا می‌خوانم تا چنین فعالیت‌هایی را فورا متوقف کرده و با حسن نیت وارد مذاکراتی گسترده با اتحادیه اروپا شوند.»

وی تاکید کرد که اقدام ترکیه در آغاز مجدد حفاری باعث تشدید تنش‌ها در دریای مدیترانه می‌شود.

 

تنش‌ها در دریای مدیترانه از سال گذشته و به دلیل تلاش‌های ترکیه، یونان و قبرس جهت عملیات اکتشاف و حفاری گاز در منطقه شدت یافته و این مسئله به پدیدار شدن تنش‌های قدیمی منجر شده است. اتحادیه اروپا چندی قبل اعلام کرد که طرح ترکیه برای انجام حفاری برای جستجوی نفت و گاز در سواحل قبرس نگرانی بسیار در این منطقه را موجب شده است. اتحادیه اروپا هشدار داده که این اقدام ترکیه موجب افزایش تنش‌ها میان این دو کشور شده و غیر قابل قبول است.

 

فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار